|
 |
W chwili obecnej nie dysponujemy żadnymi informacjami.
|
|
 |
 |
 |
|
 |
|
 |
Z kraju i regionu |
 |
|
 |
Pascha wg przepisu Jana Kuronia |
 |
2012-04-05
|
W tradycji kulinarnej Wielkanocy nie mogło zabraknąć paschy, ale dziś słodki deser na bazie twarogu i bakalii coraz rzadziej pojawia się na stole. Kucharz Jan Kuroń przekonuje, że pascha niesłusznie została wyparta z wielkanocnego stołu przez mazurki. Jak mówi, pascha nie jest trudna do zrobienia, a wspaniały smak wynagradza każdy wysiłek przy jej wykonaniu.
posłuchaj
Taki jest przepis bazowy Jana Kuronia. Jeżeli ktoś lubi, wcześniej może przygotować ulubione dodatki, jak kandyzowane owoce i bakalie, i dodać do masy jajecznej w trakcie mieszania jej z serem.
|
wstecz
|
|
|
 |
|
|
 |
|